Kaygılı Anneye Tavsiyeler

Kaygılı Anneye Tavsiyeler

"Çocuğum hala okula alışamadı", "beni bırakmıyor", "okula gitmek istemiyor, karnı ağrıyor", "okulda çok kötü zaman geçiriyormuş", "yemek de yemiyor", "okula bırakırken zorlanıyorum benden ayrılmıyor".... bu sorunları yaşayan anneler kulak verin!





Öncelikle şunu bilmelisiniz ve kabul etmelisiniz: çocuk anneden ayrılabilir, alışmak doğasında var.
Alışamayan çocuk değil annedir.








Ama bu haksızsınız anlamına gelmiyor. Kaygılanacak bir çok şey olabilir, yavrunuz ilk defa sizden ayrılıyor, en değerli parçanız.

Kaygılanmanız çok doğal ama bunu çocuğunuza yansıtmanız doğru değil. Çocuğunuzun yaşadığı bir çok kaygı durumu sizden ona yansımış olabilir. Bu konu hakkında çok şey yazmak bana düşmez, işin uzmanı arkadaşlarımız sizlere yardımcı olacaktır. İyi bir danışman nerden bulalım diyorsanız  designlensedesign@gmail.com a mail atın, mutlaka ihtiyacınıza yönelik bir danışmana ulaştıralım sizi.

Kaygı kısmının okullarla ilgili kısmını yazmak için başladım bu yazıya.
Kaygılı bir anneyseniz , çocuğunuza da yansıyorsa  okula gitmeyi istememek, sık sık ağlamak, okuldan erken dönmeyi istemek, hasta numarası yapmak gibi durumlarla sık sık karşılaşacaksınız demektir. Bu profildeki anne ve çocuklara önerim butik okullardır.

Binası küçük, öğrenci sayısı az, öğretmenleri ve yönetim  ulaşılabilir. Derdinizi dinleyen, o okulda olmanızı önemseyen bir bakış açısı sunan okullarda olmanız gerekir. Böyle okullarda ihtiyaçlarınıza önem verilir, söyledikleriniz dinlenir, çocuğunuzun arkadaşlıkları ve veli dayanışması güçlenir. Bina küçüktür, öğrenciler okula hakimdir, güvende hisseder.
Büyük okullarda ise her anlamda kaybolursunuz.

Unutmayın eğitimde de trendler vardır ve trendler geçicidir, önemli olan çocuğunuza uygun okulu seçmektir, trendlere kapılmayın.

Burada okul isimlerini kullanmak istemedim. Bulunduğunuz okulla ilgili sorularınız varsa, yeni bir okul düşünüyorsanız, çocuğunuz için uzun vadeli planlar yapıyorsanız, okullarla ilgili danışmak için designlensedesign@gmail.com a mail atabilirsiniz.

Sevgiler


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İnteraktif Sınıf Panoları

Web – 2.0 Araçlarının Kullanım Alanları

Başarılı çocuklar yetiştirmek için ebeveynler ne yapmalı?